1 nova 

Hrvatska potpuno mijenja zakon, bavljenje prostitucijom više neće biti protuzakonito, evo tko će se jedino kažnjavati!

U vremenu trenutnih EU igara s jednom „krpenjačom“,  ženskih nogu na krevetu Rubena van Guchta, nedugo perverznih bezvokalnih urlikanja na EU glazbenom cirkusu u kojem nam je i „državna delegacija“ sudjelovala, „ispod stola“ prolaze EU direktive, prijedlozi zakona tek skrpane Vlade. I to još kakvih!

Zar je ovo sve od krucijalnog interesa za ljude? U vremenu opće impotentnosti, stvarne ali i  opće, potpune uspavanosti najvećeg dijela građana, enormne smrtnosti i velikog porasta galopirajućih karcinoma, srčanih aresta, ugrožene granice, prekomjernog nekontroliranog ulaska ilegalnih migranata,  djelovanja unutarnjih neprijatelja – izdajnika, neviđene pljačke i korupcije, planiranog siromaštva i gladi stiže, uništavanja obitelji, seksualizacije kroz vrtiće i škole naše djece, te i mnogih drugih posljedica (prije svega u gospodarstvu) naša vlast vodi brigu o seksu! Tko je lud? Što je slijedeće?

Objavio Jutarnji list 23. 06. 2024, dopunio 24. 06. 2024.:

Tzv. švedski model predložila je radna skupina koju je oformio MUP Davora Božinovića. Prema našim informacijama, prijedlog je dobio političku podršku.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/hrvatska-potpuno-mijenja-zakon-bavljenje-prostitucijom-vise-nece-biti-protuzakonito-evo-tko-ce-se-jedino-kaznjavati-15474652

Međuresorna radna skupina formirana pri Ministarstvu unutarnjih poslova, u suradnji sa stručnjacima, sveučilišnim profesorima, znanstvenicima, predstavnicima pravobraniteljstava i nevladinih udruga, napravila je sveobuhvatnu analizu postojećeg Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kojim se regulira i odavanje prostituciji, te predložila da hrvatsko zakonodavstvo preuzme tzv. švedski model, prema kojem se za prostituciju ne kažnjavaju prostitutke nego samo klijenti.

Kako su nam potvrdila tri neovisna izvora, takav zaključak dobio je podršku politike, no svi uključeni obvezali su se da o tome neće govoriti dok prijedlog ne iznese sam resorni ministar Davor Božinović.

- Prije parlamentarnih izbora dobili smo od ministra zeleno svjetlo.....

Tu tekst završava jer Jutarnji bi da ga plaćamo kak bi čitali. Ma kak ne! Zar ih dovoljno ne financira vlast? Osobito u ovom četverogodišnjem vremenu pLandemije počevši još od tajnog sastanka u Vladi 16. 03. 2020. Kao i objave indexa o financiranju MS medija.

Slika 2

Slika 3

Na sreću, saznali smo ovo, iz osvete indexa, jer tada nije dobio novac. Tako se govorilo među novinarima navedenih medija. 

MS mediji su tada dobili čak i upute što smiju a što ne pisati. Zanimljivo neko vrijeme nas tada snašlo, a tek što nas čeka! Ima nas koji pamtimo i sve arhiviramo.

Slika 4

I  indeks je jučer, 24. 06. 2024. objavio kratki tekst o prostituciji i njenom zakonskom reguliranju:

https://www.index.hr/amp/vijesti/clanak/hrvatska-dekriminalizira-prostituciju/2576570.aspx

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je, referirajući se na napise o dekriminalizaciji prostitucije, da međuresorna radna skupina radi na izradi novog Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira koji će biti prilagođen današnjem vremenu

"Postoji međuresorna skupina koja je prvo krenula s radom na izmjenama Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira, kasnije su vidjeli da je zakon u većem dijelu zastario, odnosno da ga treba prilagoditi današnjem vremenu, stoga su odlučili krenuti u izradu novog zakona", rekao je ministar uoči sjednice predsjedništva HDZ-a.

Na pitanje je li dekriminalizacija prostitucije najbolje rješenje, Božinović je odgovorio da ne želi u ovoj fazi ništa govoriti u javnosti.

"Članovi radne skupine dogovorili su se da, dok ne postignu dogovor, neće ići u javnost. Naravno, prije svega to mora ići prema vladi, a onda ide u proceduru koja uključuje javno savjetovanje", kazao je.

Prema pisanju medija, novi će zakon uvesti tzv. švedski model kada je riječ o prostituciji, što znači da će se kažnjavati samo klijenti, odnosno kupci seksualnih usluga.

No Božinović nije htio potvrditi te navode. Tek kada prijedlog novog zakona, koje će Ministarstvo unutarnjih poslova uputiti vladi, može se govoriti o zakonskim rješenjima, dodao je ministar.

Jedva čekam parlamentarnu većinu, raspravu ali i njihovu odluku.

Zašto ministar ne želi ništa – u ovoj fazi – govoriti u javnosti?

Dolaze teška i vrlo zanimljiva vremena. Razotkrivanja svih i svega, do kraja.

 

Pridružite se:

Web stranica:
https://arnasebalj.com

Telegram kanal Arna Šebalj:
https://t.me/arnakanal
Chat, grupa
S Arnom i istinom:

https://t.me/arnasebalj
SVJEDOČANSTVA:

https://t.me/+sDUqfUv-QRdmM2Q0
FB

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086873156577
YOUTUBE KANAL

//youtube.com/@medijskagrupa1?feature=shared">https://youtube.com/@medijskagrupa1?feature=shared